Startery

Startery są stosowane w celu uzyskania pożądanych cech wypieków

Startery Lesaffre dzięki właściwemu doborowi gatunków i szczepów (połączenie drożdży i bakterii) spełniają wszystkie współczesne oczekiwania branży. Wiedza Lesaffre w tej dziedzinie pozwala pomóc piekarzowi w wyborze odpowiednich preparatów do fermentacji.

CZYSTE SZCZEPY

Startery LIVENDO powstają z połączenia czystych i starannie wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego oraz drożdży. Stosowane są w celu wytworzenia wyjątkowych kwasów i aromatów w cieście.

PEWNE WYNIKI

Startery LIVENDO upraszczają przygotowanie zakwasu do tego stopnia, że możliwe jest przygotowanie go w jednym kroku w czasie poniżej 24 godzin. Zastosowanie starterów pomaga uniknąć czynności koniecznych przy odświeżaniu zakwasu wytwarzanego spontanicznie metodami tradycyjnymi. Mają one wiele zalet: gwarantują stałą wydajność i powtarzalne wyniki.

Nazwy starterów występujących w ofercie Lesaffre Polska:

LV 1 oraz LV 2

Szczegóły na ich temat do pobrania w ulotce.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: pudełka 1 kg, 6 kg i 10 kg.
  • Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji dla startera LV1. 18 miesięcy od daty produkcji dla starterów LV2.
  • DOZOWANIE: 0,2% do 0,5% w stosunku do mąki, zależnie od produktu i oczekiwanego poziomu kwasowości oraz procesu dojrzewania.
Pliki do pobrania: