Włoski

Włoski to MIESZANKA PIEKARSKA do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego z suszonymi pomidorami

Chleb Włoski to mieszanka chlebowa do produkcji wieloziarnistego pieczywa żytniego i żytnio-pszennego, polecana głównie do wyrobu chleba foremkowego. Kompozycja 3 suszonych warzyw i przypraw takich jak: suszone pomidory, oregano i czosnek wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny smak. Chleb Włoski wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania. Zapewnia długie uczucie sytości, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Natomiast dzięki wysokiej zawartości manganu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych kości. Dodatkowym atutem wypieków z mieszanki Chleb Włoski jest wilgotny miękisz, a dzięki odpowiednio dobranej formule, produkty powstałe na bazie mieszanki charakteryzują się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz chrupiącą skórką.

Zalety:

  • oryginalny smak i aromat, dzięki dodatkowi suszonych pomidorów, oregano i czosnku
  • chrupiąca skórka
  • prosta i łatwa w aplikacji receptura
  • długotrwale świeży i wilgotny miękisz
  • powtarzalność produktu gotowego
  • długie uczucie sytości
  • pieczywo z wysoką zawartością błonnika
    pokarmowego oraz manganu
  • źródło białka, cynku, fosforu, magnezu, miedzi
    i potasu
  • mieszanka z czystą etykietą
Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 25 kg
  • Dozowanie: 50% czyli 50 kg mieszanki na 50 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)
Pliki do pobrania: