Suche zakwasy dewitalizowane

Zakwasy dewitalizowane są to żywe zakwasy z nieaktywną biomasą

Proces dewitalizacji wydłuża okres przydatności produktu do 12 - 18 miesięcy, przy zachowaniu wszystkich właściwości aromatycznych. Te rodzaje zakwasu wytwarza się na bazie odpowiednich substratów, które można łączyć w celu uzyskania unikalnych profili aromatycznych.

PRAKTYCZNY

Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.

ELASTYCZNY

Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa.

Nazwy zakwasów dewitalizowanych występujących w ofercie Lesaffre Polska:

Pszenica durum: BD80, BD100

Orkiszowe: EC40, E120

Pszenne: F60, F100, F200

Pszenno-żytnie: FS60

Żytnie: S76, S400

Szczegóły na ich temat do pobrania w ulotce.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: torby papierowe 10 kg i 20 kg z wewnętrznym workiem z polietylenu.
  • Termin przydatności do spożycia: 12 do 18 miesięcy od daty produkcji, zależnie od rodzaju produktu.
  • DOZOWANIE: 1% - 5% w stosunku do mąki (1 – 5 kg na 100 kg mąki), zależnie od rodzaju produktu i oczekiwanej intensywności aromatu.