Extra Babka XXL

Szczególnie polecana jest do wypieku wszelkiego rodzaju babek

Mieszanka Extra Babka XXL zapewnia produkt o dużej objętości, wyrównanej i drobnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą Extra Babki XXL jest długi termin przydatności do spożycia wyrobów gotowych.

Receptury na:

  1. Extra Babka XXL
  2. Keks XXL

Dostępne na karcie produktu do pobrania.

Extra Babka XXL

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1000

Jaja

450

Olej

400

Woda

100

Mieszanie

6'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubijać rózgą przez 6 minut na szybkich obrotach. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.

Temperatura wypieku: 170 - 180°C

Czas wypieku: 40 - 50 minut

Keks XXL

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1000

Jaja

450

Olej

400

Mieszanka keksowa

około 500

Mieszanie

6'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem mieszanki keksowej, ubijać rózgą przez 5 minut na szybkich obrotach. Do masy dodać bakalie i mieszać jeszcze minutę. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 40 - 50 minut

Pliki do pobrania