Cookies Czekoladowe

COOKIES CZEKOLADOWE to mieszanka do wyrobu ciastek o wilgotnym i miękkim wnętrzu długo zachowującym świeżość

Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane – co nadaje im efektowny aspekt wizualny. Charakteryzuje je głębia intensywnie czekoladowego aromatu. Jest to produkt naturalny. Dodatkowym atutem mieszanki COOKIES CZEKOLADOWE jest możliwość swobodnej kreacji receptur. Dla urozmaicenia i wzbogacenia walorów smakowych wypieku można dodać według uznania kawałki czekolady, bakalie lub orzechy. Produkt naturalny.

Receptury na:

  1. Cookies Czekoladowe

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Cookies Czekoladowe

Składniki

Surowce [g]

Cookies Czekoladowe

1000

Margaryna/Masło

100

Jaja

100

Olej

100

Woda

60

*Kawałki termostabilnej czekolady białej

120

*Kawałki termostabilnej czekolady mlecznej

120

Mieszanie

4'

Wytwarzanie:

Margarynę lekko zmiękczyć i pozbyć się grudek. Dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta i  wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Na minutę przed końcem mieszania dodać kawałki czekolady termostabilnej. Z ciasta uformować kulki lub wałek, z którego następnie wycinać krążki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i wypiekać.

Sugerowana naważka: 60-80 g

* opcjonalnie można dodać kawałki czekolady, bakalie, orzechy.

Temperatura wypieku: 180-200°C (temperatura wypieku ciast biszkoptowo-tłuszczowych)

Czas wypieku: 13 – 15 min.

Pliki do pobrania