Graham

Graham to mieszanka do produkcji pieczywa pszennego na bazie mąki typu Graham

Produkt opatrzony jest znakiem czystej etykiety, pozbawiony substancji dodatkowych. Idealnie wpisuje się w stale rosnące oczekiwania świadomych konsumentów. To pieczywo o wyjątkowo pełnym aromacie, delikatne w smaku. Wyróżnia go piękna, głęboka barwa oraz charakterystyczny dla mąki Graham subtelny zapach. Produkt zachowuje długotrwałą świeżość.

Receptury na:

  1. Chleb 100% graham
  2. Chleb
  3. Bułka

Do pobrania na stronie receptury Graham

Chleb 100% graham

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

1000

Mąka pszenna typ 750 

-

Mąka pszenna typ 500

-

Mieszanka Graham

300

Drożdże

40

Sól

-

Polepszacz Biały

-

Woda975
RAZEM2315

Sposób wytwarzania

Miesienie

3’ + 15’

Temperatura ciasta

28-30˚C

1 fermentacja (na stole)

20'

2 fermentacja

30-40'

Wypiek (piec trzonowy)

210˚C / 35'

Chleb

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

700

Mąka pszenna typ 750 

300

Mąka pszenna typ 500

-

Mieszanka Graham

300

Drożdże

40

Sól

-

Polepszacz Biały

-

Woda950
RAZEM2290

Sposób wytwarzania

Miesienie

3’ + 15’

Temperatura ciasta

28-30˚C

1 fermentacja (na stole)

20'

2 fermentacja

30-40'

Wypiek (piec trzonowy)

210˚C / 35'

Bułka

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 1850

400

Mąka pszenna typ 750 

-

Mąka pszenna typ 500

600

Mieszanka Graham

150

Drożdże

50

Sól

10

Polepszacz Biały

5

Woda650
RAZEM1865

Sposób wytwarzania

Miesienie

2’ + 6’

Temperatura ciasta

26-28˚C

1 fermentacja (na stole)

15'

2 fermentacja

40'

Wypiek (piec trzonowy)

230˚C / 17'

 

Pliki do pobrania