Dlaczego warto jeść pieczywo na co dzień jak i w świąteczny czas? - według dr nauk medycznych i dietetyka klinicznego Wandy Baltaza
Media 14 grudnia 2021

Dlaczego warto jeść pieczywo na co dzień jak i w świąteczny czas? - według dr nauk medycznych i dietetyka klinicznego Wandy Baltaza

Dobry jakościowo chleb dostarcza organizmowi wielu niezbędnych składników. Czy w takim razie na świątecznym stole powinno znaleźć się miejsce dla pieczywa? Jak najbardziej!

W ostatnich latach pieczywo stało się  jednym z najbardziej kontrowersyjnych składników diety -  z jednej strony stanowi podstawę menu w naszym kraju od setek lat, z drugiej strony przypisuje mu się mnóstwo negatywnych cech. Niestety pieczywo nie kojarzy się ani ze zdrową dietą, ani tym bardziej z ważnym elementem wsparcia  żywieniowego w różnego typu schorzeniach i chorobach. A szkoda, bo dobre jakościowo wypieki dostarczają organizmowi wielu niezbędnych składników.

Czy w takim razie na świątecznym stole powinno znaleźć się miejsce dla pieczywa? Jak najbardziej!

 

Zapraszamy do zapoznania się  z artykułem.

Zespół Lesaffre