Drożdże nieaktywne o właściwościach redukujących
Gama drożdży, które przeszły proces dezaktywacji wysoką temperaturą:
- zapewniają szybszy rozrost i gładkość ciasta
- regulują plastyczność ciasta, zapewniając dobrą rozciągliwość podczas formowania
Gustal – do redukcji soli: gama drożdży piekarskich (Saccharomyces Cerevisiæ) poddanych procesowi dezaktywacji termicznej. Pozwala to obniżyć poziom soli aż do 30% przy zachowaniu walorów smakowych chleba i zapewnieniu właściwego przebiegu procesu wypieku.
SŁUŻYMY SPEŁNIANIU WASZYCH POTRZEB…DZIĘKI ODPOWIEDNIM ŚRODKOM
ROZWIĄZANIA DEDYKOWANE MŁYNARSTWU…Z WYKORZYSTANIEM SPECJALISTYCZNEJ WIEDZY
- optymalizacja zbiorów zbóż zgodnie z kryteriami technicznymi i ekonomicznymi
- dostosowanie preparatów enzymatycznych w zależności od kampanii zbożowej
- dostosowanie mąki do specyfikacji klienta i standardów wymaganych przez rynek
- odpowiadanie na specyficzne potrzeby, takie jak zastąpienie dodatków chemicznych dodatkami powstałymi w procesie biotechnologicznym
- przygotowanie formuł na miksy, premiksy i mieszanki