Dynamil Szary

Polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego

Szczególnie polecany jest do kajzerek, bułek poznańskich i innego pieczywa pszennego wypiekanego w warunkach rzemieślniczych oraz w piekarniach przemysłowych. Wyjątkowa kompozycja składników Dynamila Szarego powoduje, że jego użycie w procesie pieczenia zwiększa wodochłonność oraz wydajność ciasta, a także gwarantuje maksymalny rozrost kęsów ciasta. Zastosowanie polepszacza Dynamil Szary skutecznie zmniejsza przyczepność ciasta do rąk i do roboczych powierzchni maszyn i sprzętu. Dynamil Szary zapewnia większe bezpieczeństwo na wszystkich etapach produkcji pieczywa.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: Worek 10 i 25 kg
  • Dozowanie: 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3 – 0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem)