Master

MASTER to polepszacz stabilizujący pieczywo poddawane naturalnej fermentacji

Najlepiej sprawdza się w warunkach rzemieślniczych. Ma uniwersalne zastosowanie do pieczywa pszennego, mieszanego i żytniego. Master znacznie usprawnia i stabilizuje obróbkę ciasta przy długich fermentacjach oraz gwarantuje jego równomierny rozrost. Polepszacz Master zapobiega szybkiemu starzeniu się ciasta, a w  konsekwencji przedłuża świeżość konsumpcyjną produktu finalnego, zapewniając mu jednocześnie wyższą jakość wizualną i smakową. Jest gwarancją stabilnego wypieku. Produkt w 100 % naturalny. Najlepsze efekty przynosi stosowany w połączeniu z żywym zakwasem w płynie – Creme de Levain.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: Worek 25 kg
  • Dozowanie: 5% w stosunku do mąki, czyli 5 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)
  • Produkt z czystą etykietą
Pliki do pobrania: