Startery są stosowane w celu uzyskania pożądanych cech wypieków
Startery Lesaffre dzięki właściwemu doborowi gatunków i szczepów (połączenie drożdży i bakterii) spełniają wszystkie współczesne oczekiwania branży. Wiedza Lesaffre w tej dziedzinie pozwala pomóc piekarzowi w wyborze odpowiednich preparatów do fermentacji.
CZYSTE SZCZEPY
Startery LIVENDO powstają z połączenia czystych i starannie wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego oraz drożdży. Stosowane są w celu wytworzenia wyjątkowych kwasów i aromatów w cieście.
PEWNE WYNIKI
Startery LIVENDO upraszczają przygotowanie zakwasu do tego stopnia, że możliwe jest przygotowanie go w jednym kroku w czasie poniżej 24 godzin. Zastosowanie starterów pomaga uniknąć czynności koniecznych przy odświeżaniu zakwasu wytwarzanego spontanicznie metodami tradycyjnymi. Mają one wiele zalet: gwarantują stałą wydajność i powtarzalne wyniki.
Nazwy starterów występujących w ofercie Lesaffre Polska:
LV 1 oraz LV 2
Szczegóły na ich temat do pobrania w ulotce.