Cookies Czekoladowe HoReCa

COOKIES CZEKOLADOWE to mieszanka do wyrobu ciastek o wilgotnym i miękkim wnętrzu długo zachowującym świeżość

Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane – co nadaje im efektowny aspekt wizualny. Charakteryzuje je głębia intensywnie czekoladowego smaku i aromatu. Jest to produkt naturalny.

Cookies Czekoladowe HoReCa

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka COOKIES CZEKOLADOWE

1000

Margaryna/Masło

100

Jaja

100

Olej

100

Woda

60

Kawałki termostabilnej czekolady białej lub mlecznej

120
Mieszanie4'

Wytwarzanie:

Margarynę lekko zmiękczyć i pozbyć się grudek. Dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta i wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Na minutę przed końcem mieszania dodać kawałki czekolady termostabilnej. Z ciasta uformować kulki lub wałek, z którego następnie wycinać krążki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i wypiekać. Sugerowana naważka: 60-80 g.

TEMPERATURA WYPIEKU: 180-200°C (temperatura wypieku ciast biszkoptowo-tłuszczowych)

CZAS WYPIEKU: 13-15 minut