Czeko-Muffin HoReCa

Muffiny – amerykańskie ciastka pieczone w charakterystycznych papilotkach na stałe zagościły na naszych stołach

Stanowią doskonałą i smaczną przekąskę nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych np. podczas przerwy w pracy, klimatycznego spotkania towarzyskiego, jak również wielkich przyjęć. Muffiny od Lesaffre są delikatne, puszyste w środku, a co najważniejsze miękisz jest długo wilgotny, przez co produkt gotowy utrzymuje świeżość znacznie dłużej.

Czeko-Muffin HoReCa

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Czeko-Muffin

1000

Jaja

400

Olej

300

Woda

200

Mieszanie4'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Następnie wykładać porcje ciasta do papilotek lub foremek i wypiekać. Sugerowana naważka do papilot typu tulipan to 90-100 g.

TEMPERATURA WYPIEKU: 190-200°C

CZAS WYPIEKU: 30-35 minut