Extra Babka

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Mieszanka Extra Babka zapewnia produkt o wyrównanej i delikatnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą EXTRA BABKI jest długi termin przydatności do spożycia wyrobu gotowego.

Receptura na Extra Babkę Karmelową

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jajka

450

Olej

400

Woda

100-150

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę do formy.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: około 40-50 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć babkę wzdłuż.

Babka - wersja standardowa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

900

Mąka pszenna T450

100

Jajka

450

Olej

400

Woda

150

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę do formy.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: około 40-50 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć babkę wzdłuż.

Extra Keks

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

850

Mąka pszenna T450

150

Margaryna

400

Jajka

400

Owoce kandyzowane

500

Mąka do obtoczenia owoców

100

Wytwarzanie:

Mieszankę EXTRA BABKA, mąkę, margarynę i jajka miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie dodać obtoczone w mące owoce kandyzowane i miesić 30 sekund na wolnych obrotach. Odważyć pożądaną gramaturę do formy.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: około 45-60 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć keks wzdłuż.