Jogo de luxe

Mieszanka do wyrobu jogurtowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Dzięki idealnie skomponowanym składnikom Jogo de luxe nadaje wyrobom delikatny smak i aromat oraz niezwykle apetyczny wygląd. oprócz walorów smakowych mieszanka charakteryzuje się również bardzo istotnymi cechami technologicznymi, takimi jak: długotrwała świeżość, duża objętość oraz ekonomiczność stosowania.
Jogo de luxe daje szeroki wachlarz zastosowań. może być bazą do przygotowania ciast z owocami świeżymi, mrożonymi, różnymi nadzieniami i kremami.

Receptury na:

  1. Jogo de luxe
  2. Jogurtowa babka z bakaliami
  3. Jogo zebra
  4. Muffiny jogurtowe z wiśniami

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Jogo de Luxe

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mieszadłem płaskim ramowym przez 5 minut na średnich obrotach. Następnie wyłożyć na blachę, dekorować świeżymi lub mrożonymi owocami, kremem Best Cream lub nadzieniem termostabilnym Amarena i wypiekać w temperaturze 170-180°C przez 40-50 minut.

Jogurtowa babka z bakaliami

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Rodzynki

150

Skórka pomarańczowa

50

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubijać rózgą przez 5 minut na szybkich obrotach. Dodać bakalie i wymieszać na wolnych obrotach. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy. Wypiekać w temperaturze 170-180°C przez 40-50 minut.

Jogo Zebra

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Kakao

20

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta (z wyjątkiem kakao) ubijać rózgą przez 5 minut na szybkich obrotach. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i mieszać do uzyskania równomiernego koloru. Następnie wykładać do formy małymi porcjami na przemian jasne i ciemne ciasto. Wypiekać w temperaturze 170-180°C przez 40-50 minut.

Muffiny jogurtowe z wiśniami

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubijać rózgą przez 5 minut na szybkich obrotach. Następnie wykładać do papilotek porcję ciasta, porcję nadzienia Amarena i kolejną porcję ciasta. Wypiekać w temperaturze 170-180°C przez 25-30 minut.

Pliki do pobrania