Jogurtowe Extra

Jogurtowe Extra to 100 % mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych.

Starannie dobrane surowce oraz doskonała receptura zapewniają subtelny smak i aromat wytwarzanych ciast oraz delikatny i świeży miękisz.

Ciasto Jogurtowe

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Olej

400

Jaja

350

Woda

150

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć na blachę i dekorować owocami, kremem itp. i wypiekać.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 35 - 45 minut

Ciasto Jogurtowe z Kakao i Jabłkiem

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Olej

400

Jaja

375

Woda

175

Kakao

25

Jabłko (kostka)

100

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem jabłka, miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie dodać jabłka i na wolnych obrotach miesić jeszcze minutę. Po wyłożeniu ciasta na blachę dekorować jabłkiem, kremem itp. i wypiekać.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 35 - 45 minut

Babka Jogurtowa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Olej

400

Jaja

375

Woda

150

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić przez 4 - 5 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć do foremek i wypiekać.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 30 - 35 minut