Pączek na Medal 20%

Mieszanka do wyrobu pączków

Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

Babka Drożdżowa Panettone

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna T500

1 000

Mieszanka

200

Jaja

150

Tłuszcz (margaryna)

80

Drożdże

60

Woda

380

Miesienie

3+4

Temperatura ciasta

26 - 27°C

Mieszenie

4+5

Wstępna fermentacja

15 minut

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do wstępnej fermentacji (15 minut). Następnie odważyć pożądaną gramaturę, uformować kęsy ciasta, ułożyć na deskach, spłaszczyć i fermentować przez 50-60 minut w temperaturze 35°C i wilgotności względnej powietrza 60%.

Wypiek: 180°C

Czas wypieku: 4 min. -> odwrócić -> 2 min.