8 Ziaren

8 Ziaren to wysokoprocentowy mix do produkcji pieczywa wzbogacony dużą ilością ziaren

Produkt jest w 100% naturalny. Zastosowanie odpowiednio dobranych, wysokiej jakości składników sprosta oczekiwaniom i zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających zwolenników zdrowej żywności. Z uwagi na bogaty skład i mnogość zalet pieczywo 8 Ziaren znajdzie swoje miejsce w segmencie żywności funkcjonalnej. Pieczywo 8 Ziaren jest bowiem doskonałym źródłem magnezu, cynku, żelaza i białka. Charakteryzuje się też wysoką zawartością fosforu i błonnika pokarmowego. Pieczywo 8 Ziaren ma pełen drogocennych nasion miękisz. Produkt finalny długo zachowuje wilgotność i świeżość.

Chleb 8 Ziaren

Składnikiilość w gramach
Mieszanka 8 ZIAREN1000
Mąka żytnia typ 720700
Mąka pszenna typ 750300
Drożdże40
Woda1560
Razem3600
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala)3'+5'
Temperatura ciasta30ºC
1 fermentacja (temperatura otoczenia)30'
Dzieleniewg uznania
2 fermentacja30'
Wypiek (piec trzonowy)220-230˚C/ 40' + 10’

Chleb z dodatkiem Creme de Levain

Składnikiilość w gramach
Mieszanka 8 ZIAREN1000
Mąka żytnia typ 720700
Mąka pszenna typ 750300
Creme de Levain200
Drożdże40
Woda1400
Razem3640
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala)3'+5'
Temperatura ciasta30ºC
1 fermentacja (temperatura otoczenia)30'
Dzieleniewg uznania
2 fermentacja30'
Wypiek (piec trzonowy)220-230˚C/ 40' + 10’