BonVital HoReCa

BonVital to pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej i pszennej z dodatkiem siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika

Z uwagi na bogate walory zdrowotne, jak również smakowe, jest to jeden z najbardziej popularnych i poszukiwanych rodzajów pieczywa przez konsumentów, m.in. dzięki wysokiej zawartości błonnika w pieczywie, który sprzyja prawidłowej przemianie materii. Chleb BonVital wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością. To po prostu dobre, naturalne pieczywo!

Chleb BonVital HoReCa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA BonVital

1000

Woda

750

Drożdże

30

Miesienie

6' + 2'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymiesić do normalnej konsystencji. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji na około 30 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę, umieścić kęsy ciasta w foremkach i fermentować przez około 30 minut.

Wypiek: 225°C

Czas wypieku: około 35 minut