Chleb Wieloziarnisty

Receptura na Chleb Wieloziarnisty z wykorzystaniem produktu Inventis Trad`I Blend

Trad'i Blend to specjalistyczna drożdżowa do wypieku chleba tradycyjnego i rustykalnego. Trad’i Blend zawiera w swoim składzie najwyższej jakości drożdże suszone dla optymalnej fermentacji; dodatki o określonym działaniu poprawiające jakość ciasta oraz wyselekcjonowane z fermentacji aromaty dla wspaniałego smaku. Potrójne działanie w jednym produkcie

Chleb wieloziarnisty

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 550

6000

Woda 

4500

Mieszanka ziaren*

1200

Trad'i Blend

360

Razem

12600

*sezam, dynia, słonecznik, siemię lniane, proso po 240 g. Uprażyć ziarna w piecu przez 5 minut w temp. 230ºC

Wytwarzanie:

  • miesienie: mikser spiralny 3 minuty na pierwszej prędkości +/- 3 na drugiej
  • temperatura ciasta: 26ºC
  • wstępna fermentacja: 45 min w temp. pokojowej
  • dzielenie: kęsy 500 g
  • odprężenie: 15 min w temp. pokojowej
  • formowanie: okrągłe/wydłużone/trójkątne
  • garowanie: 45 min w 35ºC
  • nacinanie
  • wypiek: 35 min 240ºC
Pliki do pobrania