Owsiany

Owsiany to 40% mix do wyrobu wieloziarnistego pieczywa mieszanego

Główne składniki produktu stanowią: płatki żyta, słonecznik i siemię lniane brązowe. Aż 25% to owies – w postaci płatków górskich oraz mąki pełnoziarnistej. Dla urozmaicenia smaku i aromatu pieczywa w Owsianym zastosowano także zakwas z pszenicy durum oraz słód jęczmienny. Chleb Owsiany ma charakterystycznie chrupiącą, rustykalnie spękaną skórkę, a jednocześnie pulchny miękisz o równomiernej porowatości. Jest łagodny i delikatny w smaku, ma jasny naturalny kolor. Produkt opatrzony jest znakiem „Clean Label”.

Owsiany

Składnikiilość w gramach
Mieszanka Owsiany1000
Mąka pszenna typ 500700
Drożdże50
Woda1375
Razem3925
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala)3'+10'
Temperatura ciasta26-27ºC
1 fermentacja (temperatura otoczenia)60'
Dzieleniewg uznania
2 fermentacja30'
Wypiek (piec trzonowy)220-240˚C/30’