Biszkopt Extra 100%

Biszkopt Extra 100% to mieszanka cukiernicza do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Użycie mieszanki Biszkopt Extra pozwala na skrócenie czasu produkcji ciasta biszkoptowego przy równoczesnym zminimalizowaniu zagrożeń. Mieszanka gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Biszkopt Extra 100% to doskonała baza dla twoich: rantów, korpusów, rolad oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego.

Receptury na:

  1. Rant biszkoptowy
  2. Rolada biszkoptowa

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Rant biszkoptowy

Składniki

Surowce [g]

Biszkopt Extra 100%

1000

jaja świeże

500

woda

250

razem

1750

Wytwarzanie:

Masę ubijać mieszadłem typu rózga przez około 8 minut na szybkich obrotach. Wylać do rantu i wypiekać. Masa ciasta w rancie o średnicy 24 cm to około 500-550 g.

Wypiek: 180°C

Czas wypieku: 35-40 minut

Rolada biszkoptowa

Składniki

Surowce [g]

Biszkopt Extra 100%

1000

jaja świeże

1000

woda

200

razem

2200

Wytwarzanie:

Masę ubijać mieszadłem typu rózga przez około 8 minut na szybkich obrotach. Wylać do rantu i wypiekać. Masa ciasta do blatu o wymiarach 60x40cm to około 500-600 g.

Wypiek: 220˚C - 230˚C

Czas wypieku: 6-8 minut

Pliki do pobrania