Czeko-Muffin

Mieszanka cukiernicza do wyrobu czekoladowych muffinek i babeczek

Muffiny od Lesaffre są delikatne, puszyste w środku, a co najważniejsze miękisz jest długo wilgotny, przez co produkt gotowy utrzymuje świeżość znacznie dłużej. Muffiny nigdy się nie nudzą, może dlatego, że można do nich dodawać kremy, owoce, bakalie czy po prostu bitą śmietanę.

Receptury na:

  1. Muffiny

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Muffiny

Składniki

Surowce [g]

Czeko-Muffin

1000

Jaja

400

Olej

300

Woda

200

Mieszanie

4'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Następnie wykładać porcje ciasta do papilotek lub foremek i wypiekać. * Sugerowana naważka do papilot typu tulipan to 90-100g

Wypiek: 190-200°C

Czas wypieku: 30-35 minut

Pliki do pobrania