Biszkopt Extra 30%

Biszkopt Extra 30% to mieszanka cukiernicza do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych.

Użycie mieszanki Biszkopt Extra pozwala na skrócenie czasu produkcji ciasta biszkoptowego przy równoczesnym zminimalizowaniu zagrożeń. Mieszanka gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Biszkopt Extra 30% to doskonała baza dla twoich: rantów, korpusów, rolad oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego.

Receptury na:

  1. Rant biszkoptowy 
  2. Rolada biszkoptowa

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Rant biszkoptowy

Składniki

Surowce [g]

Cukier

400

Mąka pszenna

300

Biszkopt Extra

300

Jaja świeże

500

Woda

250

Razem

1750

Wytwarzanie:

Masę ubijać mieszadłem typu rózga przez około 8 minut na szybkich obrotach. Wylać do rantu i wypiekać. Masa ciasta w rancie o średnicy 24 cm to ok. 500-550 g.

Wypiek: 180°C
Czas wypieku: 35-40 minut

Rolada biszkoptowa

Składniki

Surowce [g]

Cukier

500

Mąka pszenna

300

Biszkopt Extra 30%

300

Jaja świeże

1000

Woda

200

Razem

2300

Wytwarzanie:

Masę ubijać mieszadłem typu rózga przez około 8 minut na szybkich obrotach. Wylać do rantu i wypiekać. Masa ciasta na blat o wymiarach 60x40cm to ok. 500-600 g.

Wypiek: 220˚C - 230˚C
Czas wypieku: 6-8 minut

Pliki do pobrania