Gofry

GOFRY to mieszanka cukiernicza przeznaczona do produkcji gofrów oraz naleśników

Odpowiednio dobrane składniki mieszanki, do których należy dodać tylko olej i wodę (w przypadku naleśników również mleko), zapewniają uzyskanie aromatycznych wypieków. Gofry przygotowane na bazie mieszanki mają chrupką, kruchą skórkę i lekkie biszkoptowe wnętrze. Natomiast naleśniki są puszyste i elastyczne, a przede wszystkim wyjątkowo smaczne. Zarówno gofry, jak i naleśniki charakteryzuje prostota wykonania i powtarzalność produkcji. Gofry lub naleśniki serwowane z bitą śmietaną, owocami sezonowymi, bakaliami albo czekoladą sprawdzą się doskonale jako smaczny deser w porze podwieczorku.

Recptury na:

  1. Gofry
  2. Naleśniki

Do pobrania także w karcie produktu

Gofry

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1000

Olej

200

Woda

1000

Mieszanie

5'

Temperatura wypieku

230- 250°C

Czas wypieku

5-6'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubić rózgą do jednolitej konsystencji przez około 5 minut na szybkich obrotach. Porcję ciasta wylać do formy gofrownicy i  wypiekać gofry do uzyskania pożądanego koloru skórki przez 5-6 minut.

Naleśniki

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka

1000

Mąka pszenna T500

1000

Olej

100

Woda

2000*

Mleko

2000

Mieszanie

5'

*Sugerowane użycie wody gazowanej, dzięki której naleśniki będą bardziej puszyste.

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta ubić rózgą do jednolitej konsystencji przez około 5 minut na szybkich obrotach. Porcję ciasta wylać na patelnię i smażyć naleśniki z obu stron

Pliki do pobrania