Żytni HoReCa

Pieczywo z mieszanki Żytni wpisuje się doskonale w zdrowy styl odżywiania

Zarówno chleb jak i bułki z mieszanki Żytni zapewniają długie uczucie sytości, a dzięki dużej zawartości błonnika pieczywo wywiera korzystny wpływ na układ pokarmowy. Wyroby z tej mieszanki cechują się tradycyjnym naturalnym smakiem i aromatem bez użycia polepszaczy.

Receptura podstawowa na chleb Żytni HoReCa.

Chleb Żytni HoReCa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Żytni

1000

Woda

750

Drożdże

30

Miesienie

6' + 2'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymiesić do normalnej konsystencji. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji na około 30 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę, umieścić kęsy ciasta w foremkach i fermentować przez około 30 minut.

Wypiek: 225°C

Czas wypieku: około 40 minut