Wyszukano: magimix, znaleziono: 15
  • Magimix Fioletowy to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarni, które chcą zaoferować swoim Klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

    Zobacz więcej
  • Nasz najnowszy polepszacz na zwiększenie objętości

    Zobacz więcej
  • Skoncentrowany polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego Receptura ułożona przy zastosowaniu składników najwyższej jakości zapewnia maksymalny rozrost kęsów ciasta i dobrej jakości pieczywo. Użycie podczas procesu produkcyjnego polepszacza Magimix Żółty gwarantuje utrzymanie stabilności na wszystkich etapach produkcji pieczywa. Pozytywne działanie tego polepszacza jest szczególnie widoczne w plastycznym i równomiernym miękiszu oraz wyrazistym smaku i zapachu pieczywa. Magimix Żółty to doskonałe połączenie jakości wypieku, ekonomiczności oraz uniwersalności stosowania.

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu Magimix Brązowy to polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu. Dzięki kompozycji odpowiednio dobranych składników Magimix Brązowy usprawnia ręczną i maszynową obróbkę ciasta (dzielenie, formowanie, nacinanie), zapewnia maksymalny rozrost kęsów. W gotowym wyrobie ułatwia krajalność bochenków oraz przedłuża świeżość konsumpcyjną chleba. Zapewnia równomierne pory i elastyczny miękisz.

    Zobacz więcej
  • Magimix Fresh to polepszacz uniwersalny, który pomaga w obróbce maszynowej oraz gwarantuje dużą objętość i regularną strukturę miękiszu Magimix Fresh – wysokiej jakości polepszacz piekarski, który znacząco wpływa na wydłużenie miękkości i świeżości pieczywa. Przeznaczony jest do pieczywa pszennego i mieszanego, w tym również do pieczywa paczkowanego. Szczególnie polecany do chleba typu „baltonowskiego”. Zastosowanie polepszacza Magimix Fresh wpływa pozytywnie na wodochłonność ciasta oraz na cały proces jego obróbki. Użycie polepszacza Magimix Fresh nie wpływa na smak i zapach wyrobów gotowych. Produkt opatrzony jest znakiem "Clean Label". Zastosowanie: Przedłuża świeżość pieczywa pszennego i mieszanego. Szczególnie polecany do chleba pszenno-żytniego typu „baltonowskiego”. Zalety: wydłuża świeżość pieczywa nadaje dużą objętość i delikatny, równomierny miękisz uniwersalny – do pieczywa pszennego i mieszanego ekonomiczny w stosowaniu zwiększa (...)

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do pieczywa - uniwersalny Magimix Fioletowy to innowacyjny polepszacz z czystą etykietą. Magimix Fioletowy powstał na bazie wieloletniego doświadczenia i know-how Lesaffre. Użycie polepszacza Magimix Fioletowy gwarantuje świeżość i optymalną objętość wyrobów z ciasta pszennego, pszenno-żytniego, żytnio-pszennego, jak i drożdżowego. Idealny do zastosowania w produkcji zarówno bułek, jak i chleba. Znacząco poprawia strukturę ciasta oraz jego tolerancję podczas obróbki oraz fermentacji. Magimix Fioletowy to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarni, które chcą zaoferować swoim Klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do pieczywa pszennego Zastosowanie polepszacza Magimix zielony pozwala na otrzymywanie wyrobów o jednakowej jakości z mąk o różnej wartości wypiekowej. Magimix zielony zapewnia uzyskanie wyrazistych nacięć na powierzchni rozrośniętych kęsów ciasta i po ich wypieku. stosując ten polepszacz, uzyskuje się optymalną objętość produktów końcowych, gładką, chrupiącą i dobrze skoloryzowaną skórkę oraz miękisz o równomiernych i delikatnych porach.

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do pieczywa pszennego Magimix Control to unikatowy polepszacz przeznaczony do produkcji  drobnego pieczywa pszennego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i mrożenia kęsów ciasta. Idealny również do produkcji bezpośredniej. Można go używać do procesu fermentacji odroczonej – kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0–2°c) lub zablokowanej (ciasto zamrożone). Polepszacz może być także stosowany do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego metodą bezpośrednią, klasyczną. Magimix Control to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do pieczywa pszenno-żytniego Magimix Złoty zwiększa objętość produktu końcowego i poprawia tolerancję ciasta podczas całego procesu produkcji pieczywa zarówno w obróbce ręcznej, jak i maszynowej. Złoty jest wydajny w dozowaniu oraz zapewnia doskonałe efekty nie tylko w przypadku pieczywa pszenno-żytniego, ale również pszennego. Jego zastosowanie gwarantuje elastyczny i równomierny miękisz. Wypieki z dodatkiem Magimixa Złotego odznaczają się naturalnym smakiem i zapachem. Złoty jest gwarancją stabilnego wypieku.

    Zobacz więcej
  • Polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego Magimix Biały to uniwersalny polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego. Szczególnie polecany jest do produkcji kajzerek. Jego użycie gwarantuje wyraźny znak na powierzchni kajzerki. Znakomicie nadaje się również do innego pieczywa pszennego oraz pszenno-żytniego, zarówno w warunkach rzemieślniczych jak i przy użyciu linii technologicznych. Magimix Biały daje znakomite rezultaty przy ekonomiczności stosowania.

    Zobacz więcej