-
Magimix Fioletowy to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarni, które chcą zaoferować swoim Klientom świeże pieczywo przez cały dzień.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa produkowanego metodą odroczonej fermentacji Polecany jest do chleba i bagietek. Magimix pomarańczowy gwarantuje udane wypieki niezależnie od trwania procesu hamowania i spowalniania fermentacji, nawet do 48 godzin. równocześnie zapobiega powstawaniu pęcherzyków na skórce pieczywa. Jego stosowanie poprawia proces rozpulchniania ciasta oraz wzmacnia tolerancję rozrostu. Zapewnia dobrą spoistość ciasta oraz stabilizuje jego właściwości fermentacyjne.
Zobacz więcej -
Nasz najnowszy polepszacz na zwiększenie objętości
Zobacz więcej -
Polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu Magimix Brązowy to polepszacz do tradycyjnego polskiego pieczywa mieszanego z udziałem zakwasu. Dzięki kompozycji odpowiednio dobranych składników Magimix Brązowy usprawnia ręczną i maszynową obróbkę ciasta (dzielenie, formowanie, nacinanie), zapewnia maksymalny rozrost kęsów. W gotowym wyrobie ułatwia krajalność bochenków oraz przedłuża świeżość konsumpcyjną chleba. Zapewnia równomierne pory i elastyczny miękisz.
Zobacz więcej -
Skoncentrowany polepszacz do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego Receptura ułożona przy zastosowaniu składników najwyższej jakości zapewnia maksymalny rozrost kęsów ciasta i dobrej jakości pieczywo. Użycie podczas procesu produkcyjnego polepszacza Magimix Żółty gwarantuje utrzymanie stabilności na wszystkich etapach produkcji pieczywa. Pozytywne działanie tego polepszacza jest szczególnie widoczne w plastycznym i równomiernym miękiszu oraz wyrazistym smaku i zapachu pieczywa. Magimix Żółty to doskonałe połączenie jakości wypieku, ekonomiczności oraz uniwersalności stosowania.
Zobacz więcej -
Magimix Fresh to polepszacz uniwersalny, który pomaga w obróbce maszynowej oraz gwarantuje dużą objętość i regularną strukturę miękiszu Magimix Fresh – wysokiej jakości polepszacz piekarski, który znacząco wpływa na wydłużenie miękkości i świeżości pieczywa. Przeznaczony jest do pieczywa pszennego i mieszanego, w tym również do pieczywa paczkowanego. Szczególnie polecany do chleba typu „baltonowskiego”. Zastosowanie polepszacza Magimix Fresh wpływa pozytywnie na wodochłonność ciasta oraz na cały proces jego obróbki. Użycie polepszacza Magimix Fresh nie wpływa na smak i zapach wyrobów gotowych. Produkt opatrzony jest znakiem "Clean Label". Zastosowanie: Przedłuża świeżość pieczywa pszennego i mieszanego. Szczególnie polecany do chleba pszenno-żytniego typu „baltonowskiego”. Zalety: wydłuża świeżość pieczywa nadaje dużą objętość i delikatny, równomierny miękisz uniwersalny – do pieczywa pszennego i mieszanego ekonomiczny w stosowaniu zwiększa (...)
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa - uniwersalny Magimix Fioletowy to innowacyjny polepszacz z czystą etykietą. Magimix Fioletowy powstał na bazie wieloletniego doświadczenia i know-how Lesaffre. Użycie polepszacza Magimix Fioletowy gwarantuje świeżość i optymalną objętość wyrobów z ciasta pszennego, pszenno-żytniego, żytnio-pszennego, jak i drożdżowego. Idealny do zastosowania w produkcji zarówno bułek, jak i chleba. Znacząco poprawia strukturę ciasta oraz jego tolerancję podczas obróbki oraz fermentacji. Magimix Fioletowy to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarni, które chcą zaoferować swoim Klientom świeże pieczywo przez cały dzień.
Zobacz więcej -
Polepszacz do pieczywa pszennego Zastosowanie polepszacza Magimix zielony pozwala na otrzymywanie wyrobów o jednakowej jakości z mąk o różnej wartości wypiekowej. Magimix zielony zapewnia uzyskanie wyrazistych nacięć na powierzchni rozrośniętych kęsów ciasta i po ich wypieku. stosując ten polepszacz, uzyskuje się optymalną objętość produktów końcowych, gładką, chrupiącą i dobrze skoloryzowaną skórkę oraz miękisz o równomiernych i delikatnych porach.
Zobacz więcej -
Magimix Grafitowy to polepszacz przeznaczony do pieczywa pszennego Szczególnie polecany do wszelkiego rodzaju bułek, zwłaszcza kajzerek, w których Magimix Grafitowy gwarantuje wyraźny znak. Dużym atutem polepszacza Magimix Grafitowy jest jego naturalny skład. Jego zastosowanie powoduje dobrą tolerancję ciasta na obróbkę oraz równomierny rozrost. Jego użycie pomaga uzyskać jasny i równomierny miękisz. Magimix Grafitowy zapewnia produkty o naturalnym smaku, zapachu ( bez obcych elementów) i równomiernym miękiszu.
Zobacz więcej -
Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego Magimix Różowy polecany jest do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego oraz do pieczywa zwykłego najlepiej z co najmniej 1% zawartością tłuszczu. Dzięki nowoczesnej recepturze zawierającej specjalnie dobrane składniki Magimix Różowy zwiększa tolerancję na temperaturę mieszenia ciasta, intensyfikuje fermentację oraz zapewnia maksymalny rozrost kęsów. Używanie tego polepszacza zapewnia stabilność całego procesu produkcji pieczywa niezależnie od zmienności surowców. Ponadto gwarantuje uzyskanie maksymalnej powtarzalności wyrobów gotowych.
Zobacz więcej