Wypieki na bazie mieszanki dzięki idealnie dobranym proporcjom przypraw: cynamonu, goździków, imbiru, gałki muszkatołowej, kolendry, ziela angielskiego oraz kardamonu mają prawdziwie bogaty, korzenny aromat i smak. Ciasto dobrze się formuje, nie rośnie zbytnio podczas pieczenia, a wycięte formy nie odkształcają się. Ciasto jest ciemne i ma strukturę prawdziwego piernika. Wyrób gotowy charakteryzuje się wilgotnym miękiszem. Pierniczki nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu, ale można je również przechować w zamkniętych pojemnikach nawet do kilku tygodni.
Receptury:
1. Obróbka ręczna
2. Obróbka maszynowa
Do pobrania również na karcie produktu.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka Pierniczki |
1 000 |
|
Jaja |
200 |
|
Olej |
200 |
|
Marmolada |
200 |
|
Woda |
100 |
|
Mieszanie |
3-4′ |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mieszanka Pierniczki |
1000 |
|
Jaja |
220 |
|
Olej |
400 |
|
Marmolada |
220 |
|
Woda |
100 |
| Mieszanie |
3-4′ |