Flockenmalz

ŚRODEK ZAKWASZAJĄCY DO PRODUKCJI PIECZYWA

Flockenmalz jest to preparat na bazie zakwasu w postaci pasty z widocznymi ziarnami, który dodaje się do istniejącej receptury, by tworzyć nowe i unikalne wypieki. Nie wymaga żadnego przygotowania – dozuje się go bezpośrednio do procesu mieszania. Może być stosowany we wszystkich rodzajach procesów wypieku chleba.

ZALETY

•    szybki i prosty sposób użycia, który oszczędza czas i ułatwia zarówno produkcję rzemieślniczą, jak i przemysłową

•    zrównoważony smak wypieków, który zachwyca podniebienie i zapewnia niezapomniane doznania kulinarne

•    dopasowany do różnych receptur, np. wypieki cukiernicze, pieczywo wieloziarniste, bagietki, maślane bułeczki itp.

 

 

 

 

Informacje dodatkowe:
  • Dozowanie: 10% - 40% w stosunku do mąki, w zależności od oczekiwanej intensywności profilu sensorycznego
  • Dostępne opakowania: Wiadro 11 kg
  • Termin przydatności: 6 miesięcy od daty produkcji w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 2°C - 8°C