Preparaty oparte na zakwasie

Preparaty te nadają końcowemu produktowi wyjątkowy kolor i smak

Livendo oferuje preparaty oparte na zakwasie: ze słodem, kwasami organicznymi, przyprawami, itp. Preparaty te pomagają poszerzyć i zróżnicować zakres aromatycznej gamy produktów piekarskich.

PRAKTYCZNE

Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.

ELASTYCZNE

Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa.

Nazwy preparatów opartych na zakwasie występujących w ofercie Lesaffre Polska:

AF200 L, AS75 L, AS200 L, ASM210 L, AS300 P, RYOL AC DARK, RITESA, RITESA PREMIUM, RITESA W PŁYNIE, KONTINOL, AOM470.

Szczegóły na ich temat do pobrania w ulotce.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 10 kg i 20 kg; kanister 5 kg, 11 kg; wiaderko 10 i 30 kg; bag-in-box 15 kg
  • Termin przydatności do spożycia: 8 do 18 miesięcy od daty produkcji zależnie od rodzaju produktu.
  • DOZOWANIE: 1% do 4% na całkowitą masę mąki (1 do 4 kg na 100 kg mąki), zależnie od produktu i wymaganej intensywności aromatu.
Pliki do pobrania: