Maximalt

Dodatek Maximalt nadaje produktom naturalny brązowy kolor i charakterystyczny, intensywny słodowy smak

Maximalt ma także wpływ na wydajność ciasta oraz wydłużenie okresu trwałości i świeżości wyrobu gotowego. Dodatek stosuje się max. do 3% w stosunku do całej masy mąki użytej w recepturze (dozowany w zależności od oczekiwanej barwy i smaku). Elastyczne dozowanie pozwala przy udziale jednego surowca uzyskać zupełnie różne gatunki pieczywa. Wielość zastosowań powoduje, że Maximalt polecany jest do wszystkich rodzajów pieczywa.

ZALETY

  • wzbogaca smak i aromat oraz barwę pieczywa
  • wpływa na wydajność ciasta
Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: worek 10 kg
  • Dozowanie: do 3% w stosunku do mąki, czyli max 3 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem).
  • Produkt z czystą etykietą
Pliki do pobrania: