Magimix Różowy

Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego

Magimix Różowy polecany jest do produkcji pieczywa pszennego wyborowego i półcukierniczego oraz do pieczywa zwykłego najlepiej z co najmniej 1% zawartością tłuszczu. Dzięki nowoczesnej recepturze zawierającej specjalnie dobrane składniki Magimix Różowy zwiększa tolerancję na temperaturę mieszenia ciasta, intensyfikuje fermentację oraz zapewnia maksymalny rozrost kęsów. Używanie tego polepszacza zapewnia stabilność całego procesu produkcji pieczywa niezależnie od zmienności surowców. Ponadto gwarantuje uzyskanie maksymalnej powtarzalności wyrobów gotowych.

Informacje dodatkowe:
  • Dostępne opakowania: Karton 17,5 kg
  • Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki
Pliki do pobrania: